dimecres, 5 de desembre del 2012

Houston, llancem pedres al llac



Dissabte passat, la Guillermina i el Joanot varen anar a buscar bolets. En el camí, veieren un llac. En Joanot li digué: A veure si ets capaç de llençar la pedra més lluny que jo. Tot seguit, en Joanot tirà la pedra des de 1,5 m d’alçada respecte el terra amb un angle de 60º, amb una velocitat inicial de 30 km/h. La Guillermina, pensà que no tenia tanta força com en Joanot i per això ho provà d’una altra manera. Llençà una pedra i a 2,1 m de distància del llac. Aquesta pedra rebotà al tocar la superfície de l’aigua amb un angle de 42º i una velocitat de 18km/h. Finalment tornà a rebotar a l’arribar a la superfície de l’aigua, amb 26º menys que l’anterior i  amb una velocitat de 15km/h, i al finalitzar aquest trajecte, la pedra s’enfonsà. Quina pedra arribarà més lluny?


                                                                                                                     Carla Pérez Soriano
                                                                                                                                   Aina Maki

3 comentaris:

  1. Com la pedra de'n Joanot ha arribat fins a 6,91 m i la de la Guillermina a 5,55m, podem dir que el guanyador és en Joanot.

    ResponElimina
  2. Podríeu especificar millor la frase "Llençà una pedra i a 2,1 m de distància del llac"? Voleu dir que el primer rebot es produeix a 2,1 m de la vora del llac? O que el llançament s'ha produït des de 2,1 m de la vora?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, perdoneu. La Guillermina llença la pedra i a 2,1 metres de distància de la vora del llac rebota.

      Elimina