divendres, 8 de febrer del 2013

Houston, necessito una ajudeta!

Dos alpinistes estan pujant una muntanya nevada amb un pendent de 20 graus. Els dos estan lligats a una mateixa corda de la següent manera: el primer que va davant té la corda lligada amb la motxilla i el seu cos, en canvi el segon, que va a darrera només té lligada la corda a la motxilla. El primer que va despistat rellisca i cau per un pendent de 60 graus. El segon no s’adona i al rebre la força del seu amic se li cau la motxilla. Tot i així, agafa l’extrem de la corda molt ràpidament i comença a tirar per salvar al seu amic amb una força de 600 N. Malgrat els seus esforços el seu amic continua descendint amb una acceleració de 0,9 m/s2

a) Troba el coeficient de fregament total.
b) Troba la tensió entre la motxilla i l’home que cau:
c) Troba la tensió entre l'home que estira i la motxilla.

Dades:

  • Massa dels dos homes és la mateixa: 85 Kg/cada home. 
  • Massa de cada motxilla: 20 Kg 


Marc Bové i Borja Bley









5 comentaris:

  1. 1) S: 0,161

    2) S: 719,13 N

    3) S: 604,343 N

    (Si us hi fixeu i comproveu aquest últim apartat és gairabé el mateix que la força que fa l'home que estira per salvar al seu company, per tant veiem que quan estirem una corda lligada a un objecte la tensió de la corda és la força que apliquem sobre ella)


    Borja Bley

    ResponElimina
  2. La motxilla se suposa que roça el terra o que està elevada?
    Marc Guardiola

    ResponElimina
  3. Podríeu revisar els links de les solucions siusplau, no sé ni per on començar i no puc obrir-ne cap de les tres. Gràcies.
    Víctor Escala

    ResponElimina