divendres, 8 de febrer del 2013

Houston, anem a la Super Bowl!


1) Tens la sort de poder anar a veure a l’estadi la superbowl. El camp fa 120 yardes de llargada i la “porteria” fa 3 metres d’alçada. Quan un equip està a 38.27 yardes de la porteria contrària decideixen intentar un field goal (xut a pals). El kicker planta la pilota a terra, i amb un angle de 32o i una velocitat inicial de 30 m/s, xuta. Calcula si farà gol o no i, si és així, a quina alçada passarà la pilota per sobre la porteria?
1 yarda = 0.9144 metres
S: Farà gol, passarà a 12.58 metres d’alçada.

2) Ara, el quarterback està esperant per fer una passada. Per darrere un jugador de l’equip contrari el placa amb una força de 400 N durant 0.8 segons. Calcula quants metres es desplaçarà el quarterback com a conseqüència del placatge si aquest té una massa de 90 kg.
S: Es desplaça 1.76 metres.

3) Durant la mitja part la Beyoncé surt a l’escenari a cantar, per sortir a l’escenari utilitza una plataforma que la fa pujar des de sota l’escenari. La Beyoncé té una massa de 50 kg i la plataforma de 250kg. Si sabem que la plataforma puja amb una acceleració de 2 m/s 2 calcula:
a) La força que fa l’ascensor
b) La força normal que provoca la Beyoncé com a conseqüència del seu pes.
S: 3393 N i 565.5 N



Aquí teniu un parell de vídeos, els quals us ajudaran a entendre millor què és el que passa en els apartats 1 i 2:


Marina Pons
Martí Navarro
1er BTX - C

8 comentaris:

  1. La resposta a l'apartat 2 és 1.408 m (marina i marti)

    ResponElimina
  2. Una cosa, la pregunta 1 em dona de dues maneres diferents depenen de les equacions que utilitzo, si faig servir la de la trajectòria em dona 12,59, que més o menys és el vostre resultat, en canvi al aplicar les equacions del moviment la resposta és totalment diferent, em dona 32,79 metres. No se si m'he equivocat jo al calcular o que, però potser només en donaria una si no indiquessiu la distància entre la pilota i la porteria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Calculant primer el temps amb l'eq de la x i fent despres l'eq de la y em dona 31.16m

      Elimina
    2. si exacte es mes o menys el que a mi m'ha donat; 32,79

      Elimina
    3. Jo ho he fet també per les dues equacions (calculant primer el temps) i igualment em dóna 12.59 metres i crec que és necessària la distància entre la pilota i la porteria perquè sinó no es pot aplicar ninguna de les dues equacions. Potser el vostre problema ha estat que heu determinat una xo i una x, en canvi jo he suposat en tot moment increment per evitar-me problemes del sistema de referència

      Elimina
    4. Jo també diria que de les dues maneres dóna aquest resultat.

      Elimina
  3. L'apartat 3b no acabo m'acaba de sortir el vostre resultat l'acceleració que doneu és la que s'ha de posar en la fórmula directament? És que a mi fent-ho així em dóna 590.5 Newtons i no sé en què m'he equivocat
    gràcies

    ResponElimina
  4. L'apartat 1 nosaltres l'hem fet amb les equacions de moviment i ens dóna 12.58.. i l'apartat 3 b) està equivocat és 3543 i 592 N (Tenies raó Sandro)

    Marina Pons

    ResponElimina