diumenge, 24 de març del 2013

Houston, tenim un accident!

Un cotxe(1) de massa 750 kg circula per una carretera d'una sola direcció a velocitat constant de 80 km/h quan de sobte veu que un cotxe(2) se li apropa pel davant, per tant aquest cotxe(1) frenarà. Actuarà amb una desacceleració i no tindrem en compte el temps de reacció del conductor).

a) Calcula la frenada (desacceleració) del cotxe(1) si la carretera té un coeficient de fregament de 0,2.

b) El cotxe(2) que ve de cara té una massa de 500 kg i una velocitat constant de 60 km/h, amb quina velocitat impactarà el cotxe(1) amb aquest?

c) Quant de temps ha estat frenant el cotxe(1) i quin desplaçament ha efectuat durant la frenada?


Xavi Jarque
David Bigordà
1rBatxB

3 comentaris:

  1. Solucions:
    a) a=1,96 m/s2.
    b) v=11.07 m/s.
    c) t= 5.68 s.

    ResponElimina
  2. Fent el problema, en l’apartat b he hagut de considerar la quantitat de moviment final nul•la i xoc inel•làstic per poder aïllar la velocitat, cosa que crec que s’hauria d’haver especificat en l’enunciat. En l’apartat c, per calcular el desplaçament efectuat durant la frenada, s’ha d’obtenir per integració, que encara no hem estudiat, ja que la velocitat va variant amb el temps (dóna 94,47 m). Si haguéssiu donat la distancia entre els dos cotxes en l’instant inicial (188,97m) la podríem haver trobat més fàcilment. Per finalitzar, m’agradaria comentar que heu considerat que el cotxe frena solament amb la carretera sense considerar els frens, quan en la realitat la gran part de la frenada l’efectuen aquests.

    Aina Maki

    ResponElimina