diumenge, 24 de març del 2013

Houston, tenim un córner decisiu

La Juventus i el Milan empaten 1-1 al minut 92. L'àrbitre ha xiulat un córner a favor del Milan, quan només queda un minut de partit. Tots els jugadors de la Juventus es concentren a l'àrea per evitar el gol de la derrota. El jugador del Milan col·loca la pilota, fa uns passos enrere i saca el córner amb un angle de 45º amb el terra. El porter surt per interceptar el centre, amb la mala sort que rellisca i cau. Al mateix temps, un jugador corre perpendicularment a la porteria cap al punt de penalt. Amb una velocitat de 0,83 m/s, aconsegueix rematar de cap des d'una altura de 2,5 m i amb un angle de 0º. Després de l'impacte amb la pilota, la velocitat del jugador es redueix fins els 0,7 m/s, en la mateixa direcció perpendicular a la porteria. Si sabem que la massa del jugador és de 70kg i la de la pilota és de 0,25kg, determina:

a) La velocitat amb què el jugador saca el córner.
b) Si la pilota entrarà o no dins la porteria suposant que res no interfereix en la seva trajectòria, i independentment de quina sigui aquesta trajectòria.



Roberto Forbicia
Josep Solé
1r C

5 comentaris:

  1. Les solucions són:
    a) 18,43 m/s
    b) Sí que entrarà

    Josep i Roberto

    ResponElimina
  2. Les solucions són:
    a) 18,43 m/s
    b) Sí que entrarà

    Josep i Roberto

    ResponElimina
  3. Aquest problema l'han de fer les seccions A i B.

    ResponElimina
  4. EL jugador remata en horitzontal o amb algun angle cap amunt o cap avall?
    Xavier Colet

    ResponElimina
  5. Tens raó, Xavi, ens hem descuidat de posar-ho a l'enunciat: el jugador remata amb un angle de 0º en l'eix y. Ara ho modifiquem.

    Josep i Roberto

    ResponElimina