divendres, 12 d’abril del 2013

Houston, guanyem la final?




S'està jugant la final de voleibol de les Olimpiades de l’any 2007, Xina vs Turquia. Una de les jugadores, que es troba a la linia del fons, la qual està a 9m de la red, es disposa a realitzar el saque decisiu pel partit. La jugadora llença la pilota de 300 grams de massa a una distancia d’ 1m del terra i una velocitat de 6,26m/s cap amunt perquè, quan aquesta estigui baixant, pugui aplicar-li -a la pilota- un impuls amb la seva mà, a una alçada de 2,3m, per tal de fer entrar la pilota a l’altre camp. Si l’impuls aplicat és de 2kg·m/s a 45º i estan jugant amb una red de 2,3m, entrarà la pilota a l’altre camp? 

Foto explicativa de com se saca a volei. Per entendre el problema, cal que entengueu que en el moment de llançament cap amunt (figura 2) la pilota està a 1m. sobre el terra mentre que en el moment d'aplicar-li l'impuls a la pilota, la mà està a 2,3 metres (figura 6).



Distàncies d'un camp de volei. 



Miriam Massons
Helena Sainz
1r Batxillerat-C

1 comentari:

  1. La pilota sí entrarà a l'altre camp ja que en el moment en què la pilota està a 9 metres respecte la jugadora, és a dir, sobre la red, es trobarà a 4,19 metres. Com la red fa 2,3metres, podem afirmar que la pilota sí passarà a l'altre camp.

    ResponElimina