divendres, 12 d’abril del 2013

Nananananananana...Batman!


A la ciutat de Gotham el malèfic Joker torna a fer de les seves. El psicòpata, que té una massa de 75kg , ha decidit atracar el banc de Gotham (un imponent edifici de 35m d’alçada i 15m de llargada) amb els seus esbirros. Després d’emmordassar a tots els guàrdies i treballadors, puja al terrat de l’edifici a fumar un puro per celebrar la seva imminent victòria, i es queda en repòs sota la alta antena parabòlica que hi ha al extrem esquerra del terrat. Per sort en Batman, que té una Bat-massa de 100 kg, es troba a l’extrem dret d’un edifici de 40m d’alçada i separat del banc per 5m , i encara es a temps per aturar-lo. Dispara el seu Bat-ganxo horitzontalment, enganxant-se a l’antena del banc, i es deixa caure de l’edifici tot descrivint un moviment circular uniformament accelerat. Al cap de dos segons el justicier arriba a la vertical amb l’antena i li propicia una puntada de peu al sorprès Joker.


A)  Amb quina velocitat impactarà en Batman contra el Joker? A quina velocitat sortirà despedit el Joker? (Considerem que la quantitat de moviment es conserva i que en Batman comença el moviment circular a 0m/s)

B) Al propiciar-li la patada al Joker, aquest cau al terra i llisca amb la superfície del terrat seguint un moviment rectilini. El seu coeficient de fregament amb el polit terra del terrat és de 0,3. Si el Joker no cau del terrat, s’aixecarà i dispararà al cap del Batman, cosa que, segons els nostres experts, provocaria la mort de l’heroi. És aquesta la fi del justicier? Caurà del terrat el Joker?

C) Quin Bat-treball està fent la força de fregament que actua sobre el Joker? ( Des de que surt impulsat fins que s'atura o cau)

Banda sonora del problema:



Jordi Cullell Massó
Jasso Espadaler Clapés
1r Batx A



3 comentaris:

  1. Solucions:
    A) V Batman= 7,85 m/s , V Joker= 10,41 m/s
    B) Δx= 18,7m. Caurà.
    C) W= 3310,88 J

    ResponElimina
  2. Una pregunta, un cop he trobat el desplaçament circular que ha de fer Batman, com puc trobar la velocitat, si no tinc ni l'acceleració ni el temps que triga, em podeu ajudar?

    ResponElimina
  3. Marina, si t'hi fixes bé sí que tens el temps del moviment circular, que és de 2 segons.

    Jordi i Jasso

    ResponElimina