dimarts, 29 d’octubre del 2013

Houston, ens agrada jugar a l'Angry Birds!

Carreguem un tiraxines amb una un ocell groc del conegut joc Angry Birds de 2,2 kg. L’ocell surt disparat amb una força que provoca una acceleració de 5 m/s2.

A) Si l’ocell es troba al món dels Angry Birds d’Star Wars (gravetat = 0) quina velocitat tindrà l’ocell als 15m si hem estirat l’elàstic 20 cm?

B) Amb quina força impactarà l’ocell contra la roca còsmica que es troba a 20 m del tiraxines si tenim en compte que als 15 m de desplaçament l’acceleració de l’ocell augmenta 2 m/s2 de cop ja que hem clicat sobre aquest? Cal tenir en compte que l’ocell accelera durant els últims 5 m de manera constant.


C) Ara agafem un ocell vermell que porta uns propulsors amb una massa similar a l’anterior, i apuntem de manera que vagi directe a una nau amb un porc (enemic) a dins. Aquesta nau pot suportar impactes de fins a 50 N i es troba a 25 m. Si el tiraxines només es pot estirar 50 cm, podrem fer esclatar la nau i matar el porc d’un impacte? Si no és així, quants impactes necessitarem (a cada impacte, la nau redueix la seva resistència a la meitat com a defecte del joc)? 






Components del grup: Piero M. Jo, Gabriel Miret, Alex Llobet

2 comentaris:

  1. Podeu visualitzar la ressolució del problema entran al link següent:

    https://drive.google.com/file/d/0B38FJnmQYZLMcmRtMVNma3lqNGs/edit?usp=sharing

    ResponElimina