diumenge, 20 d’octubre del 2013

Houston, matem dos ocells d'un tret!

Ets el director de la sèrie televisiva Arrow. En el capítol que estàs dirigint el protagonista ha de disparar una sola fletxa i matar a dos ocells per demostrar la seva gran habilitat amb l’arc. Observa la representació gràfica següent on es planteja la situació de l'escena. El mòbil P és la fletxa que el protagonista dispara i els mòbils A i B els ocells que ha d'abatre.

Donades les dades, calcula amb quin angle haurà de disparar l'Arrow per fer un tir perfecte i a quina velocitat haurà d'anar el segon ocell per donar-lo amb el mateix tir (tenint en compte que porta un MRU). Així evitaràs que la comunitat de físics que veu la sèrie no etiqueti l'escena d'impossible i el teu lloc de treball es posi en discussió.


S'ha de tenir en compte que els moviments es comencen a estudiar quan es dispara la fletxa i que la fletxa té una alçada constant només els 0,6 primers segons de vol.







Martí Serra
Ramon Fernández
Jordi Caubet
Jaume Bonet
Xavier Miñarro
Gabriel Esteban

1r Batxillerat D

1 comentari:

  1. Hola companys, hem canviat les dades del problema, perquè tal i com ens va avisar Marc Sibecas, no es pot resoldre amb les mates que tenim perquè no sabem fer equacions de quart grau. A continuació teniu les respostes noves:

    A) angle per tocar els ocells 15,94º
    B) la velocitat del segon ocell serà de 34,07 m/s

    Podeu trobar el solucionari a goo.gl/9NdtVB

    ResponElimina