dissabte, 22 de novembre del 2014

Houston, tenim "futbolitis"

Ens trobem a l’olimp de la física, on s’està produint un esdeveniment únic i mai vist. Físics i pensadors s’han reunit per a jugar un partit de futbol amistós. La pilota està en joc. Galileo Galilei fa una passada desde la línia de banda a Alessandro Volta seguint la línia del mig del camp, i aquest, que venia d’estar aturat a la línia superior de la seva àrea, rep la bola al punt central del camp i s’atura. Aleshores aixeca el cap i fa una passada, que forma un angle de 20 graus amb la línia del mig del camp a J.R. Oppenheimer (que es troba a la cantonada superior de l’àrea rival). Aquest darrer rep la pilota a 10 m/s i amb un canvi de ritme amb duració de 3 s aconsegueix deixar enrere al porter i, sense aturar-se, marcar.



a)    Si durant els primers 15 m Alessandro Volta accelera a 4 m/s2 i després es manté a velocitat constant, quant temps tarda en arribar al mig camp ?
b)   Amb quina força ha hagut de fer el passe Alessandro Volta perquè li arribi a J.R. Oppenheimer amb una força de 50 N ?
c)    Quina ha estat la força d’impuls en el control que ha realitzat J.R. Oppenheimer si el toc amb la bota d’aquest ha sigut de 0,02s ?
d)   Quina ha estat l’acceleració de J.R. Oppenheimer en el canvi de ritme ?



Dades

Distància àrea – mig del camp = 41,5 m
Distància banda – mig del camp = 35 m
Distància cantonada àrea – punt de penal = 21 m
Pes de la pilota = 425 g



1r Batxillerat A
Oriol Blasco
Luis Ribó
David Álvarez
Pau Lluch

1 comentari:

  1. https://docs.google.com/a/fje.edu/document/d/18e9YTiwcpw15QiKGb7WADdq0LWlty23KJQYzBPLVD5Y/edit

    ResponElimina