![]() |
Gràcies a Julio Pérez per donar-me a conèixer aquesta tira còmica |
A un projecte que es diu Houston, tenim uns problemes, no pot no agradar-li explorar terrenys desconeguts. Així que, durant aquest 2n trimestre, ens proposem explorar el món del còmic.
A més de ser un llenguatge proper i divertit, està adquirint cada vegada més protagonisme en l'àmbit professionat, on es busquen contínuament noves maneres de comunicar, més directes i impactants. Així ho demostren l'aparició d'aplicacions com PowToon i Moovly o l'èxit de projectes com el de RSA Animate.
Per emprendre aquest nou viatge, establirem una col·laboració poc habitual, però amb un immens potencial, entre l'alumnat de Física, dels batxillerats científic i tecnològic, i el de Cultura audiovisual, del batxillerat artístic.
L'alumnat de Física haurà d'inventar, com sempre, nous problemes. La novetat és que els haurà de plantejar en un còmic. A cada grup, s'afegirà un/a alumne/a de l'artístic, que exercirà de director/a d'art. És a dir, la seva funció serà donar totes les pautes necessàries i fer el seguiment perquè el producte final també tingui qualitat gràfica.
El còmic l'haurà de dibuixar l'alumnat de Física, a mà. Un cop finalitzat, s'haurà d'escanejar i penjar en aquest blog, com ja és habitual.
Juntament amb el còmic, s'haurà d'entregar un dossier que contingui:
- la definició de la idea
- la descripció de l'argument
- la descripció dels personatges
- el guió del còmic
- El professor de Física avaluarà el problema, segons els criteris habituals.
- El grup d'alumnes de Física avaluarà el suport rebut del seu director d'art.
- El director d'art avaluarà el procés de feina del seu grup.
- Un grup d'alumnes del 2n curs del batxillerat artístic avaluarà la qualitat gràfica del còmic.
S'organitzarà una primera trobada entre els grups i els respectius directors d'art i a partir d'aquí, cada equip treballarà de manera autònoma fins a la seva data d'entrega.
Teniu a disposició un document d'instruccions, amb les pautes bàsiques per elaborar un còmic i amb els criteris d'avaluació.