dimarts, 21 de gener de 2014

Houston, com es realitza un còmic?

Gràcies a Julio Pérez per donar-me a conèixer aquesta tira còmica

A un projecte que es diu Houston, tenim uns problemes, no pot no agradar-li explorar terrenys desconeguts. Així que, durant aquest 2n trimestre, ens proposem explorar el món del còmic.

A més de ser un llenguatge proper i divertit, està adquirint cada vegada més protagonisme en l'àmbit professionat, on es busquen contínuament noves maneres de comunicar, més directes i impactants. Així ho demostren l'aparició d'aplicacions com PowToon i Moovly o l'èxit de projectes com el de RSA Animate.

Per emprendre aquest nou viatge, establirem una col·laboració poc habitual, però amb un immens potencial, entre l'alumnat de Física, dels batxillerats científic i tecnològic, i el de Cultura audiovisual, del batxillerat artístic.

L'alumnat de Física haurà d'inventar, com sempre, nous problemes. La novetat és que els haurà de plantejar en un còmic. A cada grup, s'afegirà un/a alumne/a de l'artístic, que exercirà de director/a d'art. És a dir, la seva funció serà donar totes les pautes necessàries i fer el seguiment perquè el producte final també tingui qualitat gràfica.

El còmic l'haurà de dibuixar l'alumnat de Física, a mà. Un cop finalitzat, s'haurà d'escanejar i penjar en aquest blog, com ja és habitual.

Juntament amb el còmic, s'haurà d'entregar un dossier que contingui:
  • la definició de la idea
  • la descripció de l'argument
  • la descripció dels personatges
  • el guió del còmic
Es realitzaran diferents avaluacions:
  1. El professor de Física avaluarà el problema, segons els criteris habituals.
  2. El grup d'alumnes de Física avaluarà el suport rebut del seu director d'art.
  3. El director d'art avaluarà el procés de feina del seu grup.
  4. Un grup d'alumnes del 2n curs del batxillerat artístic avaluarà la qualitat gràfica del còmic.
La nota de l'alumnat de Física s'obtindrà a partir de les avaluacions 1, 3 i 4, i la de l'alumnat de Cultura audiovisual, a partir de les avaluacions 2 i 4.

S'organitzarà una primera trobada entre els grups i els respectius directors d'art i a partir d'aquí, cada equip treballarà de manera autònoma fins a la seva data d'entrega.

Teniu a disposició un document d'instruccions, amb les pautes bàsiques per elaborar un còmic i amb els criteris d'avaluació.