dilluns, 30 de novembre del 2015

Houston, Batman al rescat!

En una nit suposadament tranquila, a la ciutat de Gotham se celebra una festa a l’àtic del multimilionari Bruce Wayne. Mentre la policia s’ocupa d’una sèrie d’amenaces anunciades pel Joker, aquest arriba a la festa amb la intenció de fer un gran espectacle. Quan Batman entra en escena i Bruce Wayne desapareix misteriosament, el Joker empeny la Rachel (65kg), la novia de l’estimat fiscal del districte Harvey Dent, i aquesta cau de l’edifici. Batman (95kg) salta 5s després que ella es precipiti per agafar-la al vol. Si l’edifici d’Industries Wayne fa 250 m i  el coeficient de fregament és de 0,25 kg/m: 
  
     
     
  • Altura edifici Wayne: 250 metres
  • Pes Batman: 95 kg
  • Pes Rachel: 65 kg
  • Coeficient de fregament: 0,25 kg/m
  • Temps inicial  Batman: 5 segons
  • Temps inicial Rachel: 0 segons

          Considerem g = 9,8 m/s2
          Donem per suposat que arriben a la velocitat límit



1) Quan tardarà i a quin posició aconseguirà el Batman atrapar la noia (considerant el fregament de l’aire nul) ?

 2) I en el cas que no sigui així quina força farà el terra sobre la Rachel en el cas de que el Batman no arribi a temps( fregament de l’aire nul) ?

3)Imaginem que en Gordon, comisari de la policia de Gotham, prepara un llit tou a dos metres d’alçada respecte el terra per evitar l’esclafament de la Rachel contra el fred terra dels carrers de Gotham. Si la Rachel tarda 0,5 segons des de que impacta amb el llit tou fins que frena, quin impuls rep el matalàs?




Gerard Garrido
Marta Méndez
Marc Gázquez
Raquel Alsina
                                                                                                                                            

2 comentaris:

  1. 1) Tardarà 2,5 segons en atrapar-la i serà en la posició 30 metres.

    2) La força que farà el terra sobre la Rachel serà de -634 N, suposant que el fregament amb l’aire és nul.

    3) Hem calculat anteriorment que la velocitat límit de la Rachel és de 50,48m/s, per tant la quantitat de moviment final és de 3281,2 Kg·m/s. La quantitat de moviment final és 0 ja que es troba en repòs. Per tant 3281,2-0=variació de quantitat de moviment. Variació de quantitat de moviment és igual a F·variació de t (0,5), per tant la força és igual a variació de quantitat de moviment entre variació de temps. És a dir, 6562,4N.

    ResponElimina
  2. Un cop resolt el problema creiem que, per una banda, aquest problema és molt original ja que compte amb un suport audiovisual i s'han seguit les instruccions al peu de la lletra, per altra, tot hi que actualment han resolt els problemes que hi havia amb els enunciats, abans alguns apartats no eren coherents, ja que faltaven algunes dades, per aquest motiu, no hem pogut donar la màxima puntuació al problema, ja que tot hi que els problemes ja estan solucionats, no els podem passar per alt.

    ResponElimina