dilluns, 30 de novembre del 2015

Houston, ens veiem en la pròxima vida.

Amasvindo Bonaventura ja n’està fart. Fart què es riguin d’ell i que no el deixin tranquil. Per aquesta raó decideix pujar un dels edificis més alts i emblemàtics de Nova York, l’Empire State, un gegant de ni més ni menys que 380m i 152 pisos, per a posar fi a la seva vida. L’Amasvindo però, amb l’emoció de l’esdeveniment, ha oblidat la seva por atroç a les altures. Sabent que pesa 70 kg, calcula:

  1. Des de quin pis ha de saltar si vol morir a causa d’un atac de cor al aconseguir la velocitat límit, si tampoc vol morir aixafat contra l’asfalt? (Considera g=9,8 i b=0,25)
  2. Mentre s’està precipitant per l’aire, se n’adona que s’ha oblidat de tenir en compte el fregament. Aconseguirà doncs, morir d’un atac al cor abans de formar part de l’asfalt de Manhatan? Raona-ho sense utilitzar cap operació.


AUTORS:

Xènia Garcia
Alex Gotzens
Francesc Margarit
Andrea Martin



1 comentari:

  1. Saltarà des del pis 57 ja que al portar recorreguts 56 pisos se li pararà el cor per haver aconseguit la velocitat límit.
    Tenint en compte el fregament, l'Amasvindo desgraciadament morirà aixafat per l'asfalt abans que se li pugui parar el cor, ja que quan hi ha fregament la velocitat sempre és menor al cas hipotètic sense aquest, per tant tirant-se des del pis 57, amb fregament, mort per la col·lisió contra el terra.

    ResponElimina