dilluns, 30 de novembre del 2015

Houston, han activat el DRS!



AVANÇAMENT AMB DRS



Senyores i senyors, s'està decidint el títol de campió del món de la F1de la temporada i només queden dues corbes i la recte, Hamilton va primer i Rosberg el segueix de ben a prop dins de la finestra del DRS (sistema que redueix la b i augmenta la velocitat límit). 
Entren ja dins la última corba, Hamilton es passa de llarg, i encara que Rosberg li agafa l'interior no aconsegueix avançar-lo. Només els separen 3m i Rosberg obre el DRS a la recta principal d’1º de pendent i....... Calcula:

a)      Determineu a quina distància es troba la bandera quadriculada.
b)     Calcula la constant de fregament amb DRS i sense, sabent que la constant de fregament amb DRS és un 10% menor a la constant sense DRS.
c)     Calcula la força que ha de realitzar el motor (en els dos casos) un cop assolida la Vlim. S’ha de tenir en compte la força del pendent (Px) i la força resistent de l’aire.
d)     Determina si Rosberg podrà coronar-se com a campió del món.








DADES: Coeficient d'arrossegament = 0,338 // Superfície d'impacte de l'aire = 0,5//
Pes cotxes = 7212,8 N // Densitat de l'aire = 1,185 //
F(motor) =Px(força del pendent) + FR // Px = m·g·sinx // Vo= 302 km/h // Vlim(DRS)=332 km/h // Vlim(sense DRS) = 329 km/h // Temps en arribar a Vlim = 1,2s  // 
Temps en arribar a la meta un cop assolida la Vlim = 1,941s //


Marc Ibànyez
Jordi Rodrigo
Joan Pedret
Pol Blay
(1r Batx C)

3 comentaris:

  1. Considerem com a aspectes positius la bona presentació del problema, la presència d’un esquema, l’ús de la reflexió i comprensió, el toc creatiu de presentar-lo com si estigués narrat per un comentarista, la situació adequada pel que fa al context i les dades realistes, ja que és l’aplicació de la física a la realitat.
    Per millorar no estaria malament utilitzar algún recurs més, algun esquema més potser, ja que malgrat el problema és correcte, hi ha conceptes que hem tractat menys i a més a més s’utilitza vocabulari o una situació específica que fa que si no n’entens gaire de F1 no és fàcil de comprendre.

    PD: Està bé posar en pràctica el sinus i tal… Però ja en tenim prou amb matemàtiques!

    ResponElimina
  2. SOLUCIONARI:

    a) La bandera quadriculada es troba a 282,5m.
    b) b1=0'1 , b2=0'09.
    c) Fmotor DRS = 891'4 N , Fmotor sense DRS = 961 N.
    d) No ho aconsegueix, per 0'866m.

    ResponElimina