dilluns, 30 de novembre del 2015

Houston, què fas parat?

Dos cotxes, estan dins d’un túnel on només hi ha un carril, el cotxe A està parat perquè al conductor se li ha caigut el telèfon, i el cotxe B està a 100 metres del cotxe A i va a una velocitat de 120Km/h, des de que el cotxe B veu al cotxe A i comença a frenar i a botzinar passa un temps de reacció i frena amb una acceleració constant de 6,5459m/s2.
El conductor del cotxe A després de escoltar la botzina i el temps de reacció va començar a moure’s amb una acceleració contant de 1,1967m/s2.
  1. Acabaran col·lisionant?
  2. Quina hauria de ser l’acceleració del cotxe A per què el cotxe B acabi tocant però sense que es consideri col·lisió? (és a dir, que acabin aproximadament en la mateixa posició)

DADES:

  • Vso = 343m/s
  • Equació metres de frenada = (vel (en Km/h))2/170
  • Temps reacció = 0,75 segons
  • Considerem els cotxes sense superfície, són cossos plans.


Autors: Octavi Jané, Andreu Ramírez, Arnau Soler i David Heras.

2 comentaris:

  1. Si vols saber les respostes ves aquí : https://docs.google.com/document/d/1Zgy2y8bsHuwzlC27GRCoySHCXsV02y8Nibs66DLsw0U/edit?usp=sharing

    ResponElimina
  2. La solució del primer apartat ens dóna correcte, però el segon no hem estat capaços de fer-lo. L'hem intentat realitzar aplicant els coneixements que sabem però no l'hem acabat d'entendre. A més, hem entès la relació que té la velocitat del so amb el problema però no hem sabut com aplicar-la i com fer servir aquesta dada.
    Trobem que el problema és molt complex i també original però potser és massa difícil per poder-lo resoldre amb els conceptes estudiats a classe.

    ResponElimina