dilluns, 30 de novembre del 2015

Houston, tenim la batalla final!!!! Songoku VS Buu



                  Houston, tenim la batalla final!!!! 
Songoku VS Buu



Ens trobem en el gran combat final entre en Songoku i el monstre Buu, un combat llegendari, un cop han acabat de parlar es troben a una separació  de 0,1 Km. Podem veure, que en Songoku és molt més gran que el monstre Buu. En Songoku té una massa de 90 Kg i una altura d’1,98 m, el monstre Buu té una massa de 50 Kg i una altura d’1,20 m. De cop en un tancar i obrir d’ulls, veiem en Goku al costat del monstre Buu que ha arribat amb una velocitat de 12 Km/h i li entoma un mastegot des de dalt, quant hem trigat a obrir i tancar els ulls? Quin serà l’impuls del mastegot si, la massa del braç d’en Goku és de 5 Kg i l’acceleració és de 10m/s^2 ?Quin serà la velocitat en què surt el monstre Buu, si la quantitat de moviment  és de 300? Al cap de 10 segons arriba a la seva velocitat límit i després de 5 segons arriba a terra, a quina alçada estaven?

(tingues en compte el quoficient de fregament de l’aire en condicions i temperatura normals, s'ha de buscar a internet)


Autors;
Daniel Sempere
Francesc Martí
Roger Lizaur
Lluís Plaza
1r Batxillerat C- Tecnològic


5 comentaris:

  1. Solucions;
    temps; 2,22s
    Impuls; 250kg/m/s
    Velocitat 6m/s
    Velocitat límit; 164,54m/s
    Alçada;1922,7m
    Enllaç bo;
    https://drive.google.com/a/fje.edu/file/d/0Bx4haFSOUS5cNldDMUhxdjM2azlYOU9CVTNNYmJXR2JTdFVn/view?usp=sharing

    ResponElimina
  2. Hem solucionat el problema però hi havia alguns apartats on no ens han sortit les mateixes respostes. En el primer, el temps ha sortit 30s (ja que 12km/h són 3,3m/s) i no 2,22s. El segon, amb l'acceleració i la massa, creiem que no hi ha suficients dades per saber l'impuls, tot i això, al següent apartat es diu la quantitat de moviment després del xoc, per tant, creiem que és la mateixa que abans, és adir, el mateix impuls (300kg*m/s). A l'últim apartat, la velocitat límit sí que ens ha donat igual, però l'alçada ens ha donat 1372.2m, i no 1922,7m.

    ResponElimina
  3. Perdoneu, teniu raó en el temps vam copiar malalment la solució, també teniu raó que l'increment de temps no està introduït en l'anunciat i per tant, no podeu trobar el impuls. Però l'alçada total haurieu d'haver sumat el valor que us ha donat més l'alçada del temps que trigar arribar a velocitat límit.

    ResponElimina