dilluns, 30 de novembre del 2015

Houston, tenim una multa?

Houston, tenim una multa?
Està a punt de produir-se un catastròfic accident en un túnel de 100 m i d’una sola direcció, entre un camió amb una velocitat de 118,8km/h que entra per un extrem i un cotxe que entra per l'altre amb una velocitat de 54km/h. En el mateix instant en el que entra el camió, entra també el cotxe. Sabent que la massa del camió és el triple que la del petit cotxe, calcula amb quina velocitat sortirà el cotxe després de l’impacte (en Km/h). Considerarem que el camió queda quiet després del xoc.

En el túnel i ha un radar anomenat radar de tram. El radar de tram del túnel capta el temps que el camió és dins del túnel (mesurant els segons que passa dins) per, sabent la longitud del túnel poder determinar la velocitat mitjana i saber així si s'ha de posar multa o no per excés de velocitat. Durant l’impacte, la matrícula del camió queda enganxada a la del cotxe de manera, que quan el cotxe accidentat surt del túnel, el radar de sortida detecta la matrícula del camió. El radar pensa que el que ha sortit del túnel és el camió i no el cotxe accidentat com ha passat en realitat. El pobre conductor del camió no només pateix un accident sinó que té la possibilitat de portar-se una multa. Com la matrícula del cotxe es la del camió, agafa les dades com si fossin d'aquest. La velocitat del cotxe la tenim, però el temps? Quant temps passa des del començament de l’accident fins la sortida del cotxe?
El conductor del camió té la possibilitat de portar-se una multa? Considera que la velocitat màxima permesa és de 120km/h.
Lucía Chacón, Delfina Fischer, Carlos Coll, Pedro Lorente, Quim Ferrer 1rC

1 comentari:

  1. Velocitat del cotxe: 302,4 km/h
    Temps que marca el radar: 3 segons
    No tindrà multa. La velocitat mitjana que el radar calcularà és menor a 120km/h

    ResponElimina