dilluns, 30 de novembre de 2015

HOUSTON, UN SALT A L'AVENTURA!


HOUSTON, UN SALT A L'AVENTURA!


A la pel·lícula de Divergent, hi ha una escena en què la protagonista Tris Prior es tira d’una “tirolina” que recorre 1  Km de la ciutat de Chicago per experimentar l’adrenalina que suposa estar al grup d’intrepidesa. Sabem que la Tris té una massa de 65 Kg i porta una acceleració constant des del punt inicial de 0,5 m·s-2 1. Demostra i explica per què es trencarà la paret si aquesta suporta una força màxima de 18000 N, tenint en compte que porta un vestit aerodinàmic, es a dir, el coeficient de fregament amb l'aire és 0 i el xoc dura 0,1 segons.
 2. Si la Tris Prior utilitzés un vestit amb el qual es produís una resistència amb l'aire, quin hauria de ser el coeficient de fregament amb l'aire perquè no trenqués la paret al xocar?

 • Marta Casadellà, Cristina Viñals, Berta Barnadas i Anna Giménez

2 comentaris:

 1. Resultats:

  Apartat a) Es trenca la paret ja que la força del xoc és de 20553 N, força superior a la que pot resistir la paret.
  Apartat b) b= 0,0847 Kg·m

  ResponElimina
 2. És un problema complex, on no hi ha gaires coses a rectificar. Per la part pràctica ens hem trobat amb dificultats a l'apartat 2, ja que al principi no sabíem com resoldre'l. Noslatres per tal de millorar el problema donaríem el resultat de la velocitat de l'apartat 1 a les respostes, perquè a l'hora de mirar si esta bé el problema i troban-se que el resultat no és l'esperat poder veure on ens hem equivocat. El resultat de la velocitat és: v=31,6 m/s

  ResponElimina