dilluns, 30 de novembre de 2015

Houston, Patada física al Moto GP


Elena Murillo, Jordina Barrachina, Judit Martín i Cristina del PeralEl passat 25 d’octubre, en el Mundial de Moto GP, Marc Márquez va rebre una patada per part de Valentino Rossi fent-lo caure a terra i, per tant, aconseguint la seva desqualificació. La qual cosa va crear molta polèmica.


Suposant que :
 1. Marc Marquez anava a 270 km/h i al principi es trobava a 11,2 m de distància de Valentino. Si en 2s Valentino Rossi el va atrapar, a quina velocitat anava en km/h?
 2. Quina era la quantitat de moviment de Márquez si el seu pes és de 578,2N i el de la moto de 1568N ?
 3. Al donar-li la patada, la seva velocitat va passar a ser un quarta part de la d’abans. Si enlloc de caure al terra, s’hagués estampat contra una paret amb un temps d’impacte de 0,25s, quina seria la força de l’impacte?3 comentaris:

 1. SOLUCIONS

  a) 290,88 km/h
  b)16425 kgm/s
  c) 65700N

  ResponElimina
 2. Ens ha agradat molt la idea del conflicte entre el Márquez i el Rossi, heu utilitzat molt bé aquest accident. Les respostes estan correctes i l'únic que la resposta C la vau canviar durant el dia d'ahir, més tard del que l'haguessim fet. Tot i això, només comentar que alguna pregunta tal com està redactada té possibilitat de ser interpretada erroniament.

  ResponElimina