dimarts, 1 de desembre del 2015

Houston, tenim una vella asesina

Una senyora viu a un quart pis, i cada pis fa 5 metres d’alçada. Al sortir al balcó, veu a l’home que va matar a un dels seus gats passejant pel carrer, i decideix que es venjarà, ull per ull. Agafa un làser que mesura la distància entre ella i l’home, que és de 40 metres. Si l’home camina a 4 km/h:


  1. Quant de temps haurà d’esperar des de que ha mesurat la distància entre ella i l’home per tirar un test amb una velocitat inicial de 0m/s, i que aquest impacti amb l’individu? En quina posició es trobarà aquest quan deixi anar el test? No hi ha fregament amb l’aire.


  1. Si el test té una massa de 5 kg, i el temps d’impacte del test amb el cap de l’home ha estat de 0.098 s, l’home serà viu? (El crani no pot suportar forces superiors a 600 N)


Ferran Lozano
Albert Saiz
Arnau Martínez
Lucas Cajal

2 comentaris:

  1. RESPOSTES:

    A- 29,15 s; a 32,38m de la posició inicial
    B- F=1000N L'home haurà mort

    ResponElimina
    Respostes
    1. CORRECCIÓ

      El vostre problema està molt bé, heu seguit acuradament les instruccions i el context és molt correcte.

      Tot i així, us diem algunes coses a corregir que us poden ajudar:
      - Correcció: el resultat de la B no ens coincideix, ens dóna 1010 N.
      - Claredat: no queda del tot clar si els 40 metres són la distància entre el lloc on és l'home (tenint en compte que no està al terra) i el de la dona, o si els 40 metres són des d'on és la dona fins el lloc on és l'home, però sense tenir en compte l'alçada. És a dir, si els 40 metres són en diagonal o en horitzontal.
      - Complexitat: potser, per intentar que sigui més acurat, podríeu donar l'alçada de l'home perquè sigui més realista. A més, són preguntes bastant senzilles.
      - Expressió lingüística: està prou bé, però si anéssim a filar prim, "asesina" és assessina, i quan diu "es venjarà, ull per ull" creiem que no és del tot correcte. Insistim que això últim seria arribar a la perfecció, però no està de més arreglar-ho.

      Tot i que sembla que estigui tot malament, ens ha agradat i l'hem valorat bastant bé! Simplement, corregiu el que us hem dit per arribar a la perfecció.

      Elimina