dimarts, 28 de febrer del 2017

Evacuem Mart



Una nau S’enlaira des de la superfície de Mart, la tripulació ha patit canvis inesperats i un pot de “nocilla duo” els ha atacat, el monstre es imparable i ja ha matat més d'un terç de la colònia. Així que decideixen evacuar, i enlairar-se en el transbordador espacial USS. SANDROWAPU. Així que surten de la superfície marciana amb rumb a la Terra, on pretenen aterrar a terreny fronterís entre mexic i estats units així estrellar-se contra el mur de Donald Trump.

Resultado de imagen de muro trump


La USS SANDROWAPU. és propulsada pel cohet més potent de la colònia, el Falcon 9, que és un propulsor de dos estats. Amb els seus 9 motors Merlin assoleix una propulsió de 8,227 KN aquesta és suficient per enlairar una massa total de 550 tones, l'enginyer de bord avisa al comandant que la gravetat de planeta vermell és de 3,70 m/s² l'enlairament es duu a terme sense complicacions després dels primers 162 segons el primer estadi del Falcon 9 se separa deixant a la USS SANDRWAPU amb el segon estadi. Desde que han sortit de la pista d'enlairament a quina altura han arribat respecte a la superfície de Mart?, després de perdre les 517t del primer estadi el propulso intermedi és anses per corregir l'orbita, quin temps ha estat encès el motor de l'estadi intermedi si ha fet una força de 262,728 N la velocitat d’escapada de l'òrbita de mart és de 5,027 m/s és la velocitat que la USS SANDROWAPU ha d'assolir per posar rumb cap al planeta terra.
Resultado de imagen de nave a marte

Un cop sortida de la òrbita de Mart, aquesta nau obté una velocitat de creuer de 3200km/h amb rumb a la Terra. La distància mes pròxima entre la Terra i Mart mai registrada era de 52 milions de kilòmetres però la nau SANDROWAPU ha agafat un mal dia per tornar, hi ha un embús, i la ruta que li espera és de mes de 225.000.000 kilòmetres.


-Quants anys llum seran aquests 225 milions de kilòmetres?


-Quants anys trigaran en tornar?

- Quants mesos de Febrer de 29 dies es passaran a l'espai?


Finalment la nau aconsegueix arribar a la òrbita terrestre i comença el descens des de més de 140 kilòmetres d'alçada.

-Si sabem que el coeficient de fregament d'aquesta nau es de 0,4 ja que l’identifiquem com a esfèrica, a quina velocitat límit arribarà?

-A quina alçada es trobarà en el moment que arribi?.


Però just quan arriben a aquesta alçada s'adonen de que quelcom falla i anul·len  el pla d'aterrar amb el motors, cosa que fa que es desprenguin de la nau i que cada astronauta usi un paracaigudes. Sabent que els astronautes porten unes proteccions per a aguantar unes velocitats de com a màxim 16,6 metres segons xocant contra el terra, quants paracaigudes haurien de tenir.
Busca la b d'un paracaigudes.

Jaume Monclús, Pau Pardo i Bernat Alemany

2 comentaris:

  1. Resultats:
    R: 147729,86 m, 400s
    R: 0.00002 ly, 0.8 anys, 10 mesos de Febrer.
    R: 221,3m/s, 12250m. / 2 paracaigudes

    ResponElimina
    Respostes
    1. https://docs.google.com/a/fje.edu/document/d/1z4IDQ5pSftwvkPKxcBOLchf7DVD9C634mFOZFc9TrIw/edit?usp=sharing

      Elimina