dilluns, 27 de febrer de 2017

Houston, salvem el món

Houston, salvem el món!

Una vegada més, el malvat Joker torna a provar un dels seus maquiavèlics plans per acabar amb Batman. Però, degut a l’últim enfrontament amb l’heroi, ja sap on localitzar-lo perquè li ha col·locat un microxip. Com que ell es troba a Nova York i, desgraciàdament, Batman es troba a Finisterre, ha hipnotitzat i ordenat a un dels seus amics, en Flash, perquè atravessi l’atlàntic i l’assassini, ja que ell té el poder de la velocitat. Malauradament, en Joker no sap que el déu Thor, fill d’Odín, ha vist el seu pla i s’afanya per baixar pel Bifröst (pont de l’arc de San Martí) i aturar en Flash que està a punt de sortir. Per aturar-lo decideix colpejar-lo amb els seu martell.

1. Calcula quina massa té el martell de Thor en tones.

2. Thor llença el martell amb una força de 375 N i els dos es troben a una distància d’un quilòmetre. El martell porta una accceleració de 3m/s2 i una velocitat de 105 m/s. Flash s’adona del martell 5 segons més tard. El martell anirà a parar contra el cap de Flash o ell serà més ràpid i aconseguirà fugir? Calcula quan temps trigarà el martell i el temps amb que Flash surt disparat.

3. Si has resolt bé l'apartat anterior veuràs que en Flash finalment aconsegueix escapar d'en Thor i decideix anar a la seva base secreta de la costa de Finisterre per resguardar-se. Però, a Nova York, Aquaman rep una senyal d’alerta de que Flash no ha estat capturat i decideix anar cap a Finisterre per atrapar Flash. Si Aquaman va amb una acceleració de 70m/s2, quan temps trigarà en recorre aquesta distància per capturar a Flash amb els seus increïbles poders aquàtics formant un mur al voltant seu perquè Flash no es pugui escapar? Web a consultar: dateandtime.info

I Aquaman va salvar el món! Fet per: Núria Pujol, Georgina Fuentes, Albert Diaz, Elizabeth Alcántara
1r Batx A

Solucions detallades:  https://docs.google.com/a/fje.edu/document/d/1sx7fImRL58ZUCrZEbOExT9XjkPdQXB7GjeNwYdXCDVU/edit?usp=sharing1 comentari: