divendres, 12 de maig de 2017

HOUSTON, JUGUEM AMB EL NUC



video

El Roger en lloc de passar la tarda del dijous estudiant física, està jugant al jardí amb el seu gos. De sobte s'adona que els seus llançaments són tirs parabòlics i pensa en algun mètode de llençar la joguina més lluny. Es recorda de les olimpíades passades, i li ve al cap el tir de pes. Aquest consistia a anar girant sobre tu mateix a gran velocitat i acabar llançant el disc cap endavant. Decideix comprovar si això li serviria per aconseguir que la joguina del gos arribés més lluny. Per comprovar-ho fa dos llançaments. El primer llançament que fa és un tir parabòlic ideal que conté les següents dades: (Considera la força de l'aire negligible i la gravetat 9,8m/s2.)

L'alçada a la qual el Roger tira la pilota és de 188 cm. Les components de la velocitat Vox i Voy són de 6108,48 hm/dia. Calcula fins a quina distància arribarà la joguina.

El segon llançament el fa un cop ha donat voltes sobre ell mateix. Gira amb la joguina a la mà, amb una acceleració angular de 2,5 rads/s2. Aquests girs els fa durant 3 vegades el temps de vol total de la paràbola anterior. Sabent que el Roger fa 1,7 metres de punta a punta de les mans i que el llançament parabòlic posterior els girs té un angle amb l'horitzontal de 40 graus. La joguina arribarà més lluny que en la paràbola perfecta? Nota: L'alçada fins a la mà del Roger és de 182cm.

En aquest mateix llançament, l'Enric, que és un despistat, ha creuat pel mig. Si està a 4 metres del Roger en el moment del llançament de la joguina, aquesta impactarà en el cap de l'Enric o passarà de llarg. Nota: L'Enric mesura 18cm menys que el Pau Gasol.

Mujtaba Afzal
Roger Bocanegra
Isaac José
Fernando Rodriguez

2 comentaris:

  1. Distància sense paràbola: X=11,6 metres
    Distància amb paràbola: X=13,04 metres (sí que arribarà més lluny)
    Alçada Enric: 1,95 metres Y=4 metres ( la joguina passarà de llarg)

    ResponElimina
  2. https://docs.google.com/document/d/1j_0hlnnLVwZ_XLWB7AmaNcDbCtzQY9KamWo6sp3AplI/edit

    ResponElimina