dissabte, 9 de novembre de 2013

Houston, al Joan se li ha incendiat la cuina!

En Joan està a casa seva mirant a la televisió un programa de física que explica la caiguda lliure dels cossos i altres conceptes que ell mai ha entès però que sempre li han interessat. A la cuina s’està fent el dinar. De sobte, tant ficat com estava al programa, s’incendia la cuina. En Joan se n’adona quan és massa tard i el foc ja s’ha estès. Decideix que l’únic que pot fer és córrer cap a la porta i intentar salvar-se. El foc comença a avançar en la seva direcció, amb una acceleració de 5,44 m/s2. Ell, s’aixeca del sofà i avança cap a les escales a una acceleració de 2,64 m/s2 .
A. Calcula si en Joan mor.
B. Calcula a quines velocitats arriben a les escales els dos casos.
C. Fes les gràfiques velocitat-temps i posició-temps del Joan i el foc. Observant la gràfica digues si en algun moment es troben. Si és així, digues en quin instant.
D. En Joan, abans de morir, s’adona que encara pot saltar per la finestra i potser salvar la vida. Just en aquell moment un camió de 5 m de llarg carregat de coixins passa pel carrer que dona a la finestra amb una velocitat de 36 km/h. Si quan en Joan es tira per la finestra (viu en un 5è pis, amb 5 metres per cada pis), el camió es troba a 20 metres de sota la finestra, caurà en Joan a sobre dels coixins, o no?Fet per: Pol Cristià, Núria Pradell, Jose Gómez, Laura Jané i Cristina de Córdoba; 1r BATX B

4 comentaris:

 1. SOLUCIONS:
  A) t(foc) = 2,5s
  t(joan) = 2,7 s
  El foc atrapa al Joan, i ell mor
  B) v(foc) = 13,6 m/s
  v(joan) = 7,26 m/s
  C) t= 2,23 s

  ResponElimina
 2. RESOLUCIÓ:
  https://docs.google.com/a/fje.edu/document/d/1GNubBQ3m8rzXlnSY2MgVzXsMxTMv9d69UWe46Y4wPKU/edit

  ResponElimina
 3. SOLUCIÓ APARTAT D:
  t(que triga a caure)= 2,25 s
  Caurà sobre el camió

  ResponElimina
 4. RESOLUCIÓ APARTAT D:
  https://docs.google.com/a/fje.edu/document/d/1nLEILJNihoT-SqlFY5qsGVB2KnkKjm4eyjb71ebpbQw/edit

  ResponElimina